Twinkle | Digital Commerce

Piet Zoomers opent hek om webwinkel

2017-11-08
172130
  • 1:03

Piet Zoomers gaat zijn online-verkoopkanaal openstellen voor shoppers zonder klantenkaart. In een nieuwe webwinkel wil de kledingverkopers zo veel mogelijk van de collectie gaan aanbieden.

Tot op dit moment verkoopt Piet Zoomers alleen kledingstukken online die gedurende een week in de aanbieding zijn, wat fetelijk wil zeggen dat kopers bonuspunten opstrijken die recht geven op allerhande voordelen.

Customer Card
Deze '7 dagen voordeelshop' is alleen te betreden na invoering van een wachtwoord en het nummer op de Customer Card. Van die klantenkaarten zijn er meer dan honderdduizend in omloop.

Hebberigheid
Tegen Twinkle zei mede-eigenaar Bas Zomers half december dat de besloten webwinkel een 'sfeer van gezonder hebberigheid' wilde creëren. 'Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen erbij willen horen en klant van Piet Zoomers worden.'

Tiende filiaal
Nog geen halfjaar later besluit Piet Zoomers dit model op de schop te gooien en een openbare webwinkel met een breed assortiment te lanceren. Die moet komende zomer live gaan, meldt Elsevier Retail. Bas Zomers laat in het vakblad weten dat de webwinkel omzettechnisch moet fungeren als tiende filiaal. Over het assortiment zegt de directeur: 'In de nieuwe webwinkel willen we zo veel mogelijk van de gehele collectie aanbieden, zodat klanten alleen nog voor een maatpak naar de winkel hoeven te komen.'