Twinkle | Digital Commerce

Ruigrok|NetPanel onderzoekt social media in Nederland

2017-05-27
170130
  • 1:02

De onlangs opgerichte Social Media Professionals Association (SMPA) werkt samen met Ruigrok | NetPanel aan een onderzoek naar het commercieel gebruik van social media in Nederland. De resultaten worden over een krappe twee weken gepresenteerd tijdens het Social Media Congres in Utrecht.

Net als de SMPA zelf is het onderzoek ingegeven door het gebrekkige inzicht in de kosten, baten en risico’s van het gebruik van social media.

Moeilijk doordringbaar
Social Media vormen een populair, doch moeilijk doordringbaar thema voor veel webwinkeliers, bleek eind oktober ook tijdens de Global E-commerce Summit. Grote internationale online-retailers vroegen zich niet af óf sociale media belangrijk zouden worden, maar vooral wanneer en hoe precies.

Social Media Congres
In opdracht van het platform SMPA onderzoekt Ruigrok | NetPanel hoe social media in Nederland commercieel worden ingezet en hoe succesvol de initiatieven tot dusver zijn geweest. Ook toekomstperspectieven komen aan de orde in SMPA’s presentatie van de resultaten, die zal worden gegeven op het Social Media Congres. Het enige evenement over social media in Nederland vindt op donderdag 26 februari plaats in het Utrechtse Media Plaza.