Twinkle | Digital Commerce

Cor Molenaar interviewt GfK’s PatrickLangley

2017-05-27
180101
  • 0:56

In zijn serie interviews met praktijkmensen uit de e-commerce branche sprak hoogleraar Cor Molenaar onlangs met Patrick Langley. De senior consultant van GfK Retail & Technology benoemt ‘duidelijke aardverschuivingen’ waarvan internet de aanstichter is.

Langley beschrijft dat websites van fabrikanten in 40 tot 50 procent van de zoektochten op internet een rol spelen. Hij stelt dat fabrikanten de koudwatervrees moeten overwinnen en zelf meer de interactie moeten zoeken met de consument. Om hun afnemers niet voor het hoofd te stoten is het van belang dat ze in samenspraak met retailers een ‘distributiepolitiek’ ontwikkelen.

Interviewer Cor Molenaar is bijzonder hoogleraar eMarketing & DistanceSelling aan de School of Management (Erasmus Universiteit) en directeur van eXQuo consultancy. Hij is auteur van het boek Het Nieuwe Winkelen en eigenaar van de bijbehorende website.

Delen van Molenaars interview met Langley zijn als tekst afgedrukt in het katern van Thuiswinkel.org in het laatste nummer van Twinkle. Het comeplete videogesprek vindt u hieronder.