Twinkle | Digital Commerce

Halal2Home wil snel opschalen naar landelijk

2017-05-22
250140
  • [nieuws]
  • 1:03

Het vorige week gelanceerde Halal2Home heeft plannen om binnen een half jaar op te schalen naar meerdere Nederlandse steden. De oprichters van de online halal super rijden nu nog zelf met bezorgfietsen in Amersfoort en Soest.

Halil Horzum, Ahmet Erdogan en Bayram Kocer openden Halal2Home in genoemde plaatsen om consumenten van halal boodschappen te voorzien. Zij brengen de online bestelde (vers)artikelen gratis per fiets, met koelruimte.

Buiten Nederland
Binnen een half jaar tot negen maanden staat de eerste expansie op stapel, laten de heren weten aan Distrifood. ‘Ik denk dat de markt voor halal boodschappen groot genoeg is om op termijn zelfs landelijk te gaan’, zegt Horzum. Ook staan andere markten op het lijstje: ‘De doelgroep waar wij op mikken, zit niet alleen in Nederland.’

Halal markt
In de markt zijn al meerdere bedrijven aanwezig die halal maaltijden bezorgen. Bestelhalal.nl, dat nu onderdeel is van Thuishalaleten.nl, is daar een voorbeeld van. Ook levert Thuisbezorgd.nl halal maaltijden aan de deur. Halal Vlees Express levert als één van de weinigen een bijdrage aan de dagelijkse boodschappen van consumenten, maar bezorgt alleen vleeswaren. Halal2Home heeft een uitgebreider assortiment.