Twinkle | Digital Commerce

G-Star Raw start tweedehands platform in Nederland

2023-10-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Kledingmerk G-Star Raw introduceert een platform waarop consumenten gedragen G-Star kleding aan elkaar kunnen doorverkopen.

Het platform, genaamd G-Star Rewear, is als eerste voor Nederlandse consumenten beschikbaar en zal op een later moment ook naar andere markten worden uitgebreid.

Klanten kunnen op het platform aangeven welke items ze willen verkopen. Een team van G-Star Raw bepaalt de waarde en doet een voorstel. Gaan klanten daarmee akkoord, dan kunnen ze hun gedragen kleding opsturen. In ruil daarvoor ontvangen ze een voucher, die ze weer kunnen besteden aan nieuwe collecties of gedragen kleding.

Kleding wordt alleen aangenomen als deze vrij zijn van scheuren, gaten en vlekken. Ook mogen ze niet zijn vermaakt en er mogen geen knopen of andere gerelateerde details ontbreken. Daarnaast moeten ze over de nodige G-Star labels beschikken.

Volgens G-Star Raw is Rewear onderdeel van de Repair Rewear Recycle-strategie, die moet voorkomen dat G-Star-kleding bij het afval belanden. ‘Onze kledingstukken zijn ontworpen om lang mee te gaan, dus we willen het zo gemakkelijk mogelijk maken om de levensduur ervan nog verder te verlengen’, aldus het bedrijf.