Twinkle | Digital Commerce

House of Fraser lanceert webshops buiten UK

2017-05-27
180101
  • 1:03

House of Fraser wil volgend jaar internationaal gaan uitbreiden. De bekende Britse warenhuisketen heeft daartoe twee nieuwe directeuren voor zijn managementteam aangenomen.

House of Fraser heeft momenteel enkel een Britse webshop en fysieke winkels in eigen land, meldt Retailweek. Het bedrijf is van plan om overzeese stappen te gaan maken met de lancering van meertalige nieuwe webshops waarop de prijzen in diverse valuta’s worden getoond. Momenteel levert de warenhuisketen al aan 131 verschillende landen wereldwijd, maar klanten uit andere naties konden nog geen gebruik maken van een eigen online winkel. Het is nog onbekend in welke landen de webshops worden gelanceerd.

Multichannel
Naast de lancering van de webshops wil House of Fraser dit jaar nog zijn eerste fysieke winkel buiten de UK openen in Abu Dhabi. Ook gaat het bedrijf zich meer focussen op zijn multichannelstrategie. Daarbij wordt het aantal click & collect-vestigingen in eigen land uitgebreid met vier of vijf locaties.

Vloer
In 2011 pionierde House of Fraser met zijn eerste concept store waarin producten alleen online kunnen worden gekocht. De vloer van House of Fraser.com, zoals de ‘winkel’ in Aberdeen is gedoopt, is gevuld met bestelzuilen. Orders kunnen een dag later in de shop worden opgehaald.