Donderdag 20 februari 2014

2625 keer gelezenNu reageren

Virtueel kleding passen binnenkort mogelijk op eBay

Virtueel kleding passen binnenkort mogelijk op eBay

Bezoekers van eBay kunnen kledingstukken binnenkort mogelijk digitaal uitproberen voor ze te bestellen. De online marktplaats kocht daartoe PhiSix, een bedrijf dat het mogelijk maakt om kledingstukken virtueel en driedimensionaal te passen.

PhiSix ontwikkelt virtuele 3D-modellen voor kleding, gebaseerd op foto’s en patroonbestanden. Aan de hand van deze informatie kan de software laten zien hoe de kleding valt in verschillende gebruiksituaties, bijvoorbeeld lopend op straat of tijdens een potje golf, zo staat op de site van PhiSix beschreven. De virtuele pas tool geeft ook, gebaseerd op ingevoerde lichaamsdata, aan welke maat de gebruiker dient te kopen.

Integratie
De ontwikkelaars van PhiSix worden opgenomen in het eBay Innovation and New Ventures-team. Steve Yankovich, vice president van dit team, zegt van plan te zijn om de nieuwe technologie in diverse onderdelen binnen eBay te integreren. Hiermee doelt hij onder andere op de marktplaats en de mobiele app.

Externe retailers
Ook zal de dienst beschikbaar komen voor externe retailers op het platform. EBay kwam zijn verkooppartners dit jaar al eerder tegemoet door aan te kondigen dat zij straks eigen online etalages kunnen openen op het platform. The Plaza, zoals het project heet, zou ongeveer dezelfde constructie hebben als Alibaba’s Tmall.

 
 

0

Onderwerp(en) & tags voor dit artikel:

- Personalisatie (Klantcontact)
- Segmentatie (Klantcontact)
- Performance (User-experience)Geef nu als eerste een reactie op:
Virtueel kleding passen binnenkort mogelijk op eBay

 

  Code (zie plaatje hierboven)Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. De redactie van Twinkle behoudt zich het recht voor om reacties te verwijderen in geval ze niet ter zake doen, commercieel of kwetsend zijn. Alle reacties zijn te allen tijde voor verantwoordelijkheid van de inzender.