Twinkle | Digital Commerce

Eerste Nederlandse H&M-catalogus verstuurd

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:50

De eerste Nederlandse catalogus van het Zweedse H&M is afgelopen week op de mat gevallen. ‘De catalogus bevat hetzelfde aanbod als de webwinkel’, vertelt Elke Kieft van H&M.

Nederland is het eerste land na de Scandinavische landen waar een catalogus verspreid wordt. De catalogus wordt in Zweden geproduceerd. Dat betekent dat H&M Nederland hetzelfde aanbod heeft als Scandinavië. In Zweden wordt sinds 1980 een H&M-catalogus uitgegeven.

In Twinkle 6 (september 2006) refereert Erik Knijnenburg van het concern aan de catalogus van Ikea. ‘Ook al heb je niet direct iets nodig, je bewaart ‘m toch. Een mooie glossy als inspiratiebron.’ De catalogus, 324 pagina’s dik, wordt verspreid onder mensen die aan hebben gegeven hem te willen ontvangen. 'Of naar consumenten die eerder iets via de webshop hebben aangeschaft, maar hij is dus niet huis-aan-huis verspreid’, vertelt Kieft.

Jaarlijks verschijnen twee gidsen, en daarnaast enkele seizoensgebonden dunnere uitgaven, bijvoorbeeld rond de feestdagen of in de zomerperiode.