Twinkle | Digital Commerce

Meg Whitman overweegt politieke carrière

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:01

Meg WhitmanEBay-directeur Meg Whitman, die deze week haar vertrek bij de internetveiling aankondigde, gaat mogelijk de politiek in. Volgens Amerikaanse media gaat ze zich mogelijk kandidaat stellen om in 2010 gouverneur van de staat Californië te worden.

Whitman maakte eerder deze week bekend dat ze per 31 maart eBay gaat verlaten, na een carrière van tien jaar bij het veilingbedrijf. Volgens de krant LA Times is het waarschijnlijk dat ze daarna de politiek ingaat. Whitman zou al gesprekken met de top van de Republikeinse partij hebben gehad om zich kandidaat te stellen als gouverneur in Californië.

Overigens vermelden de bronnen er wel bij dat de Republikeinse partij Whitman zou hebben benaderd en niet andersom.

'Whitman is in potentie een zeer sterke kandidaat', reageert Dan Schnur, voormalig consultant voor de Republikeinen. 'Ze heeft heel veel ervaring in de private sector en ze is erg politiek betrokken en dat kan haar veel steun gaan opleveren.'

Bovendien heeft Whitman voldoende geld om haar eigen campagne te bekostigen. In de lijst met rijkste Amerikanen, staat ze op 361e plaats met een vermogen van 1,4 miljard dollar.