Twinkle | Digital Commerce

Mobiele kortingsbonnen via internetverbinding

2017-05-26
  • 0:59

Ruim 150 retailers hebben zich aangesloten bij Q-pon, een applicatie waarmee consumenten exclusieve kortingsbonnen kunnen ontvangen op hun mobieltje.

Mobile couponing is al enkele jaren succesvol in de Verenigde Staten en de initiatiefnemers van Q-pon proberen de mobiele kortingsbonnen nu breed in Nederland te introduceren. Waar de meeste voorgaande initiatieven in ons land werkten via sms- of bluetooth-technologie, werkt Q-pon via de internetverbinding van het mobieltje.

Q-pon is gratis voor consumenten. Als ze op het mobieltje een postcode of plaatsnaam invullen en vervolgens de categorie of winkelketen waar ze korting in willen, krijgen ze een code toegestuurd die recht geeft op korting bij een winkel in de buurt. Op soortgelijke wijze faciliteert Q-pon kortingen op telefonische bestellingen (zie demo's).

De bezitter van een mobiele telefoon met internetverbinding kan via de nieuwe dienst ook korting krijgen bij webwinkels, stelt Q-pon in een persbericht. Commercieel directeur Patrick Wilson erkent echter dat die toepassing zich nog in een pilotfase bevindt: 'We werken op dit moment samen met gadgetsite Lupux.nl. Verder kunnen consumenten met korting online bestellen bij onder meer New York Pizza, Spare Rib Express en Ster Videotheken.'

Q-pon is adverteerdergedreven en werkt op basis van een pay per click model.