Twinkle | Digital Commerce

Barnes & Noble onthult e-reader in kleur

2017-08-04
500251
  • [nieuws]
  • 1:09

Barnes & Noble heeft zijn eigen e-reader gelanceerd. De Nook kost 259 dollar en is voorzien van een touchscreen in kleur en internetverbinding. In tegenstelling tot de Kindle van Amazon kan de Nook boeken lezen in het open ePub-formaat.

Omdat de prijs van de Nook ook twintig dollar lager ligt dan die van de Kindle 2, krijgt Amazon er een geduchte concurrent bij in de markt die het vorig jaar openbrak.

Iets anders wat de nieuwkomer voor heeft op de Kindle zit hem in de boekwinkels van Barnes & Noble, waar Nook-bezitters gratis en ongelimiteerd gedigitaliseerde boeken kunnen inzien.

IRex
Barnes & Noble heropende afgelopen zomer zijn eigen e-bookwinkel en verspreidt de titels onder meer via de nieuwste reader van het Nederlandse iRex. Verder onderhoudt het bedrijf nauwe contacten met Plastic Logic, dat in januari een nieuwe boekenlezer op de markt brengt.

Kindle 2
Of Barnes & Noble de Nook ook buiten de Verenigde Staten gaat verkopen is vooralsnog onduidelijk. Amazon verscheept zijn Kindle 2 sinds deze week wel naar onder andere Nederland, maar de vraag is of het apparaat hier zal aanslaan. De online-retailer biedt geen landenspecifieke content aan en door het Mobipocket-formaat zal het aantal Nederlandse titels niet zomaar toenemen.

De e-reader die Bol.com en Sony op de markt brachten, lijkt Sinterklaas meer aan te zullen spreken.