Twinkle | Digital Commerce

'Kindle voor iedere abonnee Amazon Prime'

2017-11-11
558291
  • 1:07

Amazon zou alle klanten die gebruik maken van Amazon Prime zijn e-reader Kindle cadeau willen doen. Zo hoopt ’s werelds grootse online-retailer de digitale boekenverkoop een impuls te geven, in een tijd dat de concurrentie toeneemt.

Dat schrijft het toonaangevende Amerikaanse weblog Techcrunch.com op basis van een ‘betrouwbare bron’. Gebruikers van Amazon Prime betalen jaarlijks 79 dollar om producten uit de webwinkel gratis binnen twee dagen na bestelling thuis bezorgd te hebben. Het spreekt voor zich dat die investering alleen uit kan als regelmatig wordt besteld op Amazon.com.

IPad en iBookstore
Techcrunch kruipt in het hoofd van de Amazon-top en redeneert dat zulke regelmatige webkopers ook wel veel e-books uit de eigen bibliotheek zullen aanschaffen, als ze tenminste beschikken over een Kindle.

Amazon, dat in 2009 een recordomzet van 24,5 miljard dollar boekte, zag de concurrentie op de digitale leesmarkt de afgelopen tijd flink toenemen. Met de introductie van de iPad en de bijbehorende iBookstore begeeft ook Apple zich sinds kort op dit terrein.

Educated guess
Amazon verstrekt geen informatie over het aantal shoppers dat zich heeft aangesloten bij Prime. Weblog Iterative Path hield het in een educated guess van alweer ruim anderhalf jaar geleden op 3,44 miljoen leden.