Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert webwinkelsoftware in Duitsland

2017-05-27
180101
  • 1:11

Amazon is begonnen met het aanbieden van Amazon Webstore in Duitsland. Beginnende en bestaande online retailers kunnen de webwinkelsoftware gebruiken voor hun online verkoopactiviteiten.


Voor een bedrag van 24,99 euro per maand kunnen onze oosterburen gebruik maken van de onlangs verbeterde software van Amazon. Ter introductie krijgen ze de eerste drie maanden ‘gratis’. Als ze hun waar ook op Amazon.de aanbieden én Amazon de fulfilment laten regelen, hoeven ze het eerst halfjaar geen vaste kosten te betalen. Zo probeert Amazon, als webverkoper marktleider in Duitsland, van deze klanten direct goede klanten te maken.

Variabele kosten
Behalve vaste moeten merchants ook variabele vergoedingen betalen voor het gebruik van de software: op ieder verkocht artikel 2 procent van de verkoopprijs en daarnaast nog een volumeafhankelijk percentage per transactie (zie de Preisgestaltung). Amazon hanteert een soortgelijke tariefstructuur voor Amerikaanse en Britse webwinkeliers, die al eerder kennis konden maken met Webstore.

Amazon in Nederland
Of Amazon gaat concurreren met aanbieders van webwinkelsoftware in ons land is allereerst afhankelijk van de vraag of het bedrijf een Nederlandse site zal openen. Tot de zomer van dit jaar werden de geruchten daarover steeds sterker, om daarna te verstommen. De grootste online retailer ter wereld zou gesprekken hebben gevoerd met CB (voorheen Centraal Boekhuis) en PostNL, maar die bevestigden noch ontkenden dat aan Twinkle. Amazon zoekt momenteel niet (openlijk) naar mensen die de Nederlandse taal beheersen.