Twinkle | Digital Commerce

Britse Royal Mail start proef met zondagbezorging

2017-05-27
180100
  • 1:04

Royal Mail is een test gestart met zondaglevering. Het grootste bezorgbedrijf van Groot-Brittannië is daarmee de derde partij in het land die online shoppers ook op deze dag wil bedienen.

Vanaf deze zomer worden pakketten door Royal Mail op zondag bij consumenten rond de snelweg M25 (om Londen) geleverd, meldt The Telegraph. Ook zijn honderd Royal Mail-kantoren met het hoogste pakketvolume in Groot-Brittannië straks ook op de laatste dag van de week geopend.

Parcelforce Worldwide
Parcelforce Worldwide, de express pakketdienst van Royal Mail, start daarnaast vanaf juni met een proef voor zondagbezorging. Deze dienst is enkel beschikbaar voor klanten van deelnemende e-retailers. Als extra service ontvangen zij op die dag negentig tot dertig minuten voor het leveren van de order een sms alert.

DPD en Hermes
Zondagbezorging wordt steeds meer realiteit in Groot-Brittannië. DPD kondigde als eerste bezorgbedrijf met zekerheid aan in juli te willen starten met het op zondag leveren van pakketten aan alle consumenten in de UK. Hermes liet ook doorschemeren serieuze plannen te hebben voor een zondagdienst, maar meldde nog geen concrete datum voor de start van de service. Ook is het nog niet bekend welke woongebieden door Hermes zullen worden bediend.