Twinkle | Digital Commerce

‘Geen sprake van verkoop TikTok vanwege mogelijke ban Amerika’

2024-04-29
1000562
  • 1:16

Volgens ByteDance, het Chinese moederbedrijf van TikTok, is er geen sprake van een mogelijke verkoop. Vorige week keurde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel goed waarin staat dat het platform binnen een jaar verkocht moet worden. Mocht hier geen gehoor aan gegeven worden, zal het platform verboden worden in Amerika.

BBC meldt dat het moederbedrijf niet van plan is om het bedrijf te verkopen. Dit schreef het bedrijf op zijn officiële account op Toutiao, een sociale media platform waarvan het de eigenaar is. De nieuwe wet, die vorige week door de Amerikaanse president Joe Biden ondertekend werd, geeft ByteDance negen maanden de tijd om het bedrijf te verkopen, en een extra uitstelperiode van drie maanden, voordat een mogelijk verbod kan worden afgedwongen.

Angst voor nationale veiligheid

TikTok is zeer populair in Amerika. Echter maakt Washington zich zorgen over de controle die de Chinese Communistische Partij heeft over ByteDance en de gegevens die zij bewaart. Ondanks herhaaldelijke ontkenningen van TikTok. Volgens het platform bezit de Chinese oprichter van ByteDance 20 procent van de aandelen, schrijft BBC. Ongeveer 60 procent is in handen van institutionele beleggers, waaronder de grote Amerikaanse investeringsmaatschappijen Carlyle Group, General Atlantic en Susquehanna International Group. De resterende 20 procent is in handen van medewerkers over de hele wereld. Drie van de vijf bestuursleden van ByteDance zijn Amerikaans.